Cringe Central

Senaste inläggen

Av Annie - 4 september 2016 19:52

Hej hopp. Jag har inte bloggat på typ, 2 månader, så det är ju lite synd. Men här är jag. Jag är vid liv osv. 

Har inte jättemycket att säga, tänkte dela med mig av lite bilder som jag ritat på senaste tiden osv. 


Först kan jag ju nämna en ny fandom som jag krashlandade i nu i slutet av sommaren. Det kanske syns på mitt nya tema på bloggen, men det är iallafall spelet Overwatch. Har i princip gjort motstånd mot spelet hela sommaren för att inte spendera pengar på spelet osv, sen så bara snubblade jag över hur fantastiska bakgrundsberättelserna om alla karaktärer är och hur fantastisk fandomen är och det blev svårt att inte joina fandom. Jag vill verkligen tipsa om att se Overwatchs animerade kortfilmer, särskilt "Dragons" och "The Last Bastion", de är sjuuuuukt bra. Mitt bloggtema är som jag hintade om väldigt Overwatch inspirerat och typsnittet i headern är faktiskt det som används i spelet. ;^)


Men nu! Dags för lite teckningar och sånt. Några bilder har ni som följer mig på instagram troligen redan sett, sen finns i princip alla andra på min tumblr/deviantart!. ;^) 


Vi börjar med lite Star Trek!

 

Den här ritade jag dagen efter att de officiellt kom ut med att Hikaru Sulu (spelas av John Cho), skulle synas med sin make och sin dotter i Star Trek: Beyond. Det var alltså första HBTQ+ representationen i Star Trek och det var en väldigt stor grej för mig och många fler. Naturligtvis ritade jag en liten bild för att hedra Hikaru. Och jag som såg filmen på premiären på IMAX, på basically de bästa platserna med min kompis, det hände i filmen och det var jättemysigt och pure. A+


Sen har vi lite saker som jag inte pallar ge så mycket beskrivning på. 

     

1a bilden är bara en liten snabb bild jag slängde ihop när jag hade tråkigt. Den andra är fanart av Karkat Vantas från Homestuck. Den sista är Peter Parker AKA Spider-Man! ;^)


Det är kul, för att om ni känner mig/följer mig på instagram eller tumblr så är ni troligen väldigt medvetna om hur mycket jag älskar karaktären Jesse McCree från Overwatch. Men eftersom jag inte hunnit skrika så mycket om sånt här på bloggen så tänkte jag dumpa lite McCree saker jag ritat på den senaste tiden. 

       

Den sista är klart min favorit. Ritade faktiskt den när jag satt på färgan hem från Gottland med 3 av mina kompisar som jag hade varit där med. Den är ritad med endast en stiftpenna. Den just ovanför är ritad med torrpasteller och ritade den en kväll när jag kände för färger och lite färger på papper och inte digitalt ritande. Hade inte någon specifik plan, men det McCree, och ingen borde vara förvånad. 


Och sen har vi såklart den sista bilden som jag nästan glömde! ;^]

 

Long story short: Jag ritade ett porträtt av mig själv i lite serieinspirerad stil och som en superhjälte. Vet inte om "the long story" skulle blivit mycket längre. Ni kanske såg den i headern när ni kom in på bloggen, men den faktiska bilden ser iallafall ut såhär. 


Hoppas mitt snabba lilla inlägg gjorde någon glad. Jag är fett stressad över skolan och har varit i princip jättebitter sen skolan börjar för att jag inte orkar något och allt bara känns jobbigt att göra. Men aja, hoppas att det går över. Om ni känner för att prata med mig är det bara att skicka en kommentar eller något skoj! Kommentarer och sådant ger mig notiser och påminner mig faktiskt om att jag har en blogg, så det är ju bra. 

ANNONS
Av Annie - 27 juli 2016 18:47

Kom på att jag måste dumpa mitt cosplayschema inför Närcon Sommar 2016 här! Har varit upptagen med massor av saker de senaste dagarna och jag hinner inte skriva så mycket om dem. 


Basically. Närcon är nu i helgen. Jag har inte packat klart. Jag måste se till att ni vet vad jag ska cosplaya. 

Here we go. 


 

Skriver mitt schema nedanför (på svenska) också!


Torsdag: Roxy Lalonde - Homestuck. Kommer också vara Roxy i Homestuck panelen som kommer ta plats kl 14:30! Vi har massor av roliga saker planerade, och jag lovar att ni inte vill missa den! Om jag får chans så kommer jag nog också göra något ganska.. musikal relaterat 8')

Fredag: Finn the Human - Adventure Time. Jag kommer också vara Finn i Adventure Time panelen kl 17:30 på fredagen! Massa fina cosplayare är med i den, så kom och ställ frågor till oss! (Jag gjorde klart cosplayen i helgen, då jag fick veta för ca 1-2 veckor sedan att min kompis som arrangerar panelen behövde en Finn cosplayare, så såklart så slängde jag ihop en hel cosplay. Jag har sytt mössan och ryggsäcken.) 

Lördag: Mabel Pines - Gravity Falls. Jag har fortfarande inte sett klart på serien, så spoila inte något om ni kommer och vill snacka ;') Kanske byter om till Finn om det skulle bli för varmt med lång peruk och tjocktröja.

Söndag: Bitter, trött och omotiverad konventare. 


Om ni ser mig, var inte rädda för att komma fram och säga hej, prata lite, och kanske till och med ta bilder! Det är jättetrevligt att träffa folk på konvent! Jag accepterar kramar, men om du skulle ha kroppssmink på dig så måste det vara seal:at, vill inte få sminkkladd och förstörda cosplays liksom. Det är en friendly reminder, som troligen alla cosplayare håller med om. 


Nu måste jag fortsätta packa! Hoppas man träffar nån på konventet! Ha det bra. 

 

ANNONS
Av Annie - 15 juli 2016 09:12

Heyo!


Har ni hört om Marvels serier Young Avengers? Inte? NI HAR MISSAT NÅGOT!

Young Avengers är i princip vad det låter som. Ett gäng ungar med krafter som tar upp "the avenging" när de riktiga Avengers splittras. Låt mig bara säga såhär. Om du någonsin känner för att läsa något med mycket HBTQ+ representation, mer storys som är välskrivna och fantastiska karaktärer, då är Young Avengers ditt superhjälte team. 


Men varför berättar jag om Young Avengers? Det måste ju finnas en anledning förutom att de är AWESOME. 

Jo då, mina kära vänner. Nog finns det en anledning. Och denna anledning kallas för teckningar. 


De senaste dagarna så har jag ritat Young Avengers fanart, och kom just på att det kan vara trevligt att dela dem med er här också. 


Kan börja med den första jag ritade! Det är en transparent bild på Billy Kaplan och Teddy Altman (Wiccan & Hulkling) som dejtar i serierna. Deras relation är så himla fin och dom är seriöst troligen mitt favoritpar i Marvel universumet.

 

Sen så ritade jag Teddy Altman, aka Hulkling, lite sådär semi-realistiskt. Det var inte menat att bli en så detaljerad bild då det började med att jag lekte runt med färger och sånt. Det gick helt enkelt för smooth att göra klart bilden, så here it is.

 

Ja, det var extremt viktigt att ha pride-färgerna i bakgrunden. 


Och sen till sist då. Den här bilden är egentligen exakt varför jag kom på att blogga. Det för att jag är så jävla stolt över den. Det är en bild på Billy Kaplan, aka Wiccan (Asgardian, Demiurge). Hela tanken med stilen var att försöka rita den i mer av en serie-stil, och ja, jag blev nöjd med den.

 

Och eftersom jag blev så nöjd med den, kom jag på att jag kunde göra en gif så att magin blev lite animerad.

Dock så vägrar bloggplatsen sammarbeta med mig, så jag kan inte lägga upp mina gifs av någon magisk anledning! Så jag får helt enkelt länka till mina tumblr inlägg.

Tyck på miniatyren här under för att komma till mitt tumblr-inlägg där bilden är animerad.Och eftersom jag kom på att jag kunde göra en gif av magin, kom jag också på att jag kunde göra en gif med the progress! 

OCh sen trycker man på den här miniatyren under för att se animationen med hur bilden växte fram steg för steg.


Är helt enkelt extremt nöjd med den här bilden och jag hoppas att ni tycker om den! Jag har den faktiskt som bakgrundsbild på min dator atm. 


Nu har jag inte mycket mer att skriva, så ska sätta punkt här. Ha det bra osv.

Ses i nästa inlägg.

 Av Annie - 10 juli 2016 23:20

Någon borde resa tillbaka i tiden och stoppa mig från att någonsin skaffa Dubsmash. Herrejävlar. 


Namnet är Powerhh om någon vill adda mig så vi kan dubsmasha våran väg till helvetet tillsammans. 

Om det faktiskt finns någon därute som fortfarande tycker att jag verkar som en cool person, se klippet under som ett motargument. Jag har aldrig varit cool. 

Är 150% säker på att jag har så mycket mer skoj att göra dessa videor än vad ni har att se dem. 


Av Annie - 8 juli 2016 16:39

Varning: Detta inlägget innehåller bara ett antal videos av mig som tramsar runt, fortsätt på egen risk. Ni har blivit varnade. 


Ok så jag har ju snackat om att jag har en hoverboard. Och jag har sagt att jag inte än brutit några ben. Nu har jag faktiskt filmat så jag kan bevisa att inga ben är brutna. Jag har till och med joinat en hoverboard dansgrupp, men tänker inte säga något mer om det förns jag vet mer osv osv osv. Det är helt enkelt nya äventyr. 8') 


Dessa två följande videor är faktiskt inspelade i danssalen som jag och the hoverboard squad (inte ett gruppnamn) repat i. Hej hopp. 

Nämnde jag att jag verkligen inte använder hoverboarden som den är menad att användas? 

Ännu mer proof på det kommer nedanför.

 


  Om ni följer mig på instagram har ni troligen redan sett den här videon. Jag sitter snett på hoverboarden, med benen i kors och styr basically med rumpan och ena benet. Jag satt på hoverboarden på det sättet i typ 1 timme, och instagram inlägget med det där skrevs och las upp medans jag fortfarande åkte runt på hoverboarden. 8)Har för tillfället ingen mer hoverboard video som jag tänker lägga upp. Istället tänker jag berätta om det amazingness av appen som heter Dubsmash som jag just laddade ner. Försöker navigera runt på den bäst jag kan. Heter Powerhh där (ofc) om någon är intresserad.

Basically, man har massa ljud att välja på, och spelar in videos på sig själv när man mimar till ljudklippen.


 

Gjorde dom där två igårkväll. Jag tyckte att allt var lite roligare då. 

Någon borde stoppa mig på riktigt. Dubsmash är inte bra för mig. Don't stop me now.

 


Oh juste. Om ni kollar på Sommarkrysset så tycker jag att ni ska säga till att kolla på programmet den här veckan, bcz Panetoz är med där, och jag ska vara med och dansa i sista refrängen. Ingen aning om vart jag kommer stå, men jag kommer finnas där och dansa, så ni kan ju säga till om ni ser mig. ;']

Anyhoo, ses i nästa inlägg. 

Av Annie - 7 juli 2016 23:41

Ok så jag har inte bloggat på ett bra tag och jag har ingen bra ursäkt. Men det gör inget.


Anyway. Helgen 1-3 Juli så var jag på Storcon 2016, vilket var väldigt nice. Jag tog knappt bilder, men oh well, hade iallafall kul. 

Jag jobbade i Cosplayverkstaden om det är någon som undrar btw.


Första dagen på fredagen så cosplayade jag Roxy Lalonde från Homestuck.

 

Det känns dock som att jag inte gjorde så mycket. Det kan vara för att jag i princip enbart var där för att sminka min syster, i team med våran kompis Lumerix. Min syster skulle uppträda som Kaneki Ken från Tokyo Ghoul, men hon skulle göra det och se ut som han gör när han blivit torterad. Long story short, jag och min kompis sminkade i mer eller mindre 6 timmar. Fyfan. Det var roligt och hemskt tbh, och det kändes som att jag var på gränsen att gråta frammåt slutet. Anyway, det blev jättebra och jag och Lumerix är ett jävligt nice makeup team. 

 

Är fett stolt och nöjd över hur det blev i slutet. 8) Hon hade smink i ansiktet också, men det var inte lagom märkvärdigt för att jag skulle palla att ta en bild.


Andra dagen hände det lite mer. Jag cosplayade Mabel Pines från Gravity Falls, med en cosplay som jag mer eller mindre slängde ihop på 2 dagar innan konventet. 

 

Side note: Jag hade på mig hennes stjärnörhängen, men jag tog denna bild innan jag satte på dem för att jag inte hittade lim. 

Men vet ni det bästa? Jo, det var ju såklart att jag dansade på konventet. Jag var mer exakt öppningsnummer till cosplaytävlingen. Jag hade min kompis som Dipper Pines, och vi gjorde ett steppnummer! c:

Koreografin är gjord av mig, och jag gjorde den på ca en timme i mitt garage. Sedan hade vi bara två tillfällen att repa, och det var samma vecka som uppträdandet. Tycker att det blev ganska bra med det i baktanke. 8)

Och ja, om ni inte hade någon aning om det så har jag steppat i typ 7-8 år osv. Good times.


På söndagen så hade jag inte så mycket att göra, och jag hade inte heller cosplay på mig. Jag hängde mest med kompisar och tog det lugnt. 


Vet inte vad mer jag kan skriva. Så jag avslutar helt enkelt inlägget här. 

Ska lägga upp videos när jag leker runt på hoverboarden när jag orkar sen. 

Ha det bra.

 Av Annie - 19 juni 2016 23:34

Rest in Peace, Anton Yelchin, 1989-2016. 

 

Anton Yelchin var en man med många talanger. Han var en fantatisk skådepselare som jag verkligen såg upp till. 

Anton Yelchin blev bara 27 år gammal, han dog under 19:e juni. (Började skriva detta inlägg innan midnatt, så allt som är skrivet som "idag" osv, menas då 19:e juni) 


Här är en av många artiklar. <-


Sorgen är stor för mig och jag vet inte riktigt än vad jag ska ta mig till. Jag upptäckte Anton första gången jag såg Star Trek (filmen från 2009 av J.J Abrams), han spelar Pavel Chekov, jag blev förälskad i hans karaktär direkt. Han var en fantastisk skådespelare och det är ren tragedi att han nu är borta. 


Imorgon ska jag spendera tid på att kolla på Star Trek och andra av Antons filmer. 


Nu tänkte jag dedikera resten av detta inlägg till bilder och gifs på Anton. Snabb disclaimer, jag äger inte några av dessa bilder, alla rättigheter går till deras rätta ägare. 


Här är min favoritbild på Anton. Den visar verkligen hur fantastisk han var.

 


Detta är den sista bilden på Antons intagram, han la upp den för 3 dagar sedan. 

 Detta är brevet dedikerat till Anton som J.J Abrams la upp på Twitter. J.J är regissören båda Star Trek filmer som Anton spelar Pavel Chekov i, och producent till den sista. 

 

Kan säga att jag storgråter varje gång jag läser detta. 


Här är det som två av hans vänner från Star Trek har skrivit på Twitter. 

   

Och så råkar jag lite lägligt ha en bild på när han är med just Karl Urban och John Cho.

 


Nu kommer det mer bilder på Anton Yelchin och diverse folk från Star Trek castet.

                 

 Nu kommer det mer bilder/gifs på Anton. 

                         Innan jag slutar detta inlägg vill jag också berätta att Star Trek: Beyond släpps på bio 20 juli i år. Det är den tredje i serien av de nya Star Trek filmerna. Där kan ni se Anton Yelchin som Pavel Chekov en sista gång. Wow, det var en mening som var jobbig att skriva. Det finns några andra filmer som hann bli klara och som ska släppas med honom i, men dom får ni kolla upp själva på hans IMDB. 

 


Rest in Peace, Anton Yelchin, 1989-2016. 

All min kärlek går ut till hans familj och vänner, och alla andra Star Trek fans. Vet att inte så många kommer se detta inlägg, och särskilt inte hans familj eller vänner, men det känns ändå bra att skriva ner lite kärlek på en så dyster dag.


2016 är ett förjävligt år. Fyfan. Av Annie - 18 juni 2016 17:46

Well shit.

Här är jag igen.

Ni verkar inte bli av med mig, vare sig ni vill eller inte.

Nice. 


Jag har teckningar att visa. Det är sommarlov. Det regnar. Att rita är i princip det enda jag har att göra. Booyah. 


Men först vill jag visa en bild jag hittade på min dator från när jag ritade på ägg i en äggkartong i kylen för att se vem som märkte. 

 

Minns att jag stog brevid när min syster knäckte dem. Det var en sorglig dag. 


ANYWAY. 

Teckningar. 


Jag vet inte när jag ritade den här, men jag vet att det var några veckor sen. Satt i kanske max 20-30 minuter med den här, så den är inte precis my best work. Men ibland äre trevligt att rita lite sketchigt också. 

 

Om någon undrar så är det fanart på John Egbert från Homestuck. 


När jag ändå är inne på Homestuck spåret så kan jag ju lika gärna visa lite mer homestuck fanart. 

Nästa teckning jobbade jag betydligt mycket längre med och jag är faktiskt väligt nöjd med hur det ser ut ok. 

 


Dirk Strider at your service. Eller ja, iallafall hans huvud. Hans avhuggna huvud. Jag hade inte ens tänkt rita dit blod men bilden saknade lite spice, så jag slängde in lite rött. Är glad att jag gjorde det. 


Men va? Vad är detta? ÄNNU MER FANART PÅ HOMESTUCK. HOLY SHIT. 

Oh ja, jag har en till bild som är homestuck fanart. Jag tycker helt enkelt om att rita Homestuck fanart väldigt mycket okej. 

Men den här bilden är speciell. 

Varför det? 

Jo, för att jag gjorde ett sammarbete med min kompis i Skottland. 

Det var en utmaning, vi valde en karaktär (Roxy Lalonde från Homestuck), skissade varsin bild med våra egna stilar och skickade till varandra att färglägga och göra klart. Min vän har en ganska simpel och serie-ish stil, medan jag som ni kanske vet tycker om mer detaljerade ansikten och en stil som förhoppningsvis lutar mer mot det realistiska hållet.

Här är hur som helst min bild. 

 

Det var verkligen en utmaning att rita i denna stil, eftersom jag basically aldrig ritar med den här typen av stil, särkilt inte om jag färglägger på detta sätt. 

Om ni vill se bilden som min kompis gjorde så detta en länk till bilden på hens Deviantart:

ParrofinchSen så har jag då en sista bild att bjuda på. 

Valde att visa denna sist för att den för det fösta är från en annan fandom (wow i know), och för det andra för att den typ blev ganska stor på tumblr. Oh ja. 

 

Detta är då Alec Lightwood från serien Shadowhunters. Ayyy. 

Eftersom detta är min blogg så tycker också jag förtjänar att skryta lite, så jag tänkte säga exakt hur många notes som denna bild har på tumblr just nu. Eller rättare sagt, jag tänker länka orginal posten på min tumblr så att ni kan reblogga den om ni känner för det. 8) Och ja, den har just nu 1122 notes. 1122 personer på tumblr har rebloggat eller like:at min freaking bild. Här är iallafall orginalposten på min tumblr!


Mycker mer har jag inte att säga. 

Så istället tänker jag bara avsluta inlägget här. Ha det bra hörni! Ses (kanske) snart!

Glöm inte att lämna en kommentar eller så, sånt gör mig väldigt glad. 


Cya.

    


        

                 

Är det din första gång här på min blogg?
 OH ja, och jag är har för att stanna!
 Nope, jag är troligen på din blogg oftare än du sjäv är.
 Nae, tittar in lite då och då.
 Japp, jag råkade bara snubbla in.

       


Annie/18/♊️/Semi-entusiastisk

Den enda platsen på internet där jag skriver på svenska. Här lägger jag främst upp grejer jag ritar och mina cosplays, och sen allt annat jag kommer att tänka på.

⭐️ Är coolare på internet. &

                 

 

 

           

Vill ni nå mig? Skriv till mig på någon av de social medier som jag länkat ovanför. Det går också att skicka ett mail till:

 

verystrider@gmail.com

 

(men jag är ganska värdelös på att svara på mail)

              

Här finns en tutorial på hur man får en musikspelare på bloggen!

Läs den innan du frågar, tack! 

~ Musikspelar Tutorial ~

       

119 besvarade frågor
Följ Cringe Central med Blogkeen
Följ Cringe Central med Bloglovin'

       

       

       

      

      

    

Tidigare år

    

Star Trek Insignia

         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se